Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing
Double-click to start typing

JB Bygg og eiendom a/s 

[google9e039c13cf61002b.html]

Radon


Vi er partnere med Radonlab i Forskningsveien 1b i Oslo.


JBB utfører radonmålinger i luft og vann.
JBB utfører radon rådgivning, prosjektering og utførelse av tiltak.
Både privat, i utleiedel, nybygg og på arbeidsplasser

Gjelder det radonmåling i eget hjem eller i utleidelen kan sporfilmer bestilles og måling kan enkelt utføres selv. Vi kan også komme å fylle ut rapportene for deg om det ønskes, ta kontakt for pris.
Gjelder det arbeidsplass, barnehage eller skole ta kontakt for mer info.

Radon er den nest hyppigste årsaken til lungekreft og anslås å forårsake 300 dødsfall årlig i Norge. Den er usynlig og lukfri. Statens strålevern anbefaler at alle sjekker hvor stor faren er i hvert hjem.

Vi bruker sporfilmer som skal ligge i huset i 2mnd i vinterhalvåret, dette er eneste godkjente, dokumenterte målingen på markedet i dag. Det finnes også målere på 3 og 7 dager men dettte gir mer enn indikasjon. Siden radonnivået endrer seg dag til dag, uke til uke og år til år må en lengre måling til.

Alle utleideler har krav om å uføre radonmåling hvert 5. år.  Egen bolig anbefales av statens strålevern å gjøre det samme. Selv om det ikke er krav i egen bolig ser vi at de fleste ønsker å følge anbefalingen fra strålevernet å sjekke seg selv samtidig.


Hva skjer etter måling?

Når rapporten fra labratoriet er kommet vil du få en oversikt over hvor store mengder radon dere bor i. 
Er det en utleidel er det krav om å utføre tiltak når det overstiger 100 Bq/m3, samtidig som radonnivået aldri skal være høyere enn 200 Bq/m3. I tilegg til det har strålevernet en nullvisjon når det gjelder radon. Det betyr at vist det er mulig å gjøre enkle, rimeligere tiltak selv når nivået er under 100 Bq/m3 anbefales det.
I egen bolig er ingenting av dette et krav, men en sterk anbefaling.
Er dette tilfellet på arbeidsplassen, skolen eller barnehagen vil en ny type måling utføres for å identifisere i hvilket tidsrom radonnivået er høyere enn 100 Bq/m3.
Er det for mye radon, blir det først bestilt en radonbefaring av en radonrådgiver, hvor han evnt også prosjekterer tiltak. Etter det vil det bli montert tiltak mot radon.  
Type tiltak kan være veldig forksjeliige ettersom alle hus er forksjellig bygd, står på forskjellig grunn, brukes forksjellig osv.

Vi har spesialisert oss i hele spekteret av radon. 
Vi utfører ikke kun måling, men har også kompetanse til radonrådgivning, radonprosjektering og utførelse av radontiltak. 

(Bq betyr becqurel og er måleenheten for en radioaktiv kilde) 

Leier du ut bolig? trykk her!
 

Ta kontakt for mer info
Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.